Kokkaa kestävästi

Kokkaa kestävästi

Tervetuloa kokkaamaan kestävästi!

Näiden tehtävien pohjana ovat kaksitoista kasvia, joiden viljelyyn voit perehtyä teemassa Viljele iloisesti. Näistä samoista kasveista valmistetaan nyt ruokaa. Kestävä kokkaus on vastuullista ruoanvalmistusta. Samalla kun kokataan, pohditaan sen vaikutusta ympäristöön, terveyteen sekä eläinten ja ihmisten hyvinvointiin. Kestävä kokkaus on myös taloudellista: raaka-aineet hyödynnetään mahdollisimman tarkasti. Kestävää on myös suosia lähiruokaa, samalla tuetaan oman lähialueen taloutta.

Nämä tehtävät muodostavat yhdessä Viljele iloisesti -teeman kanssa kokonaisuuden, joka tuo esiin ruoan koko matkan pellolta pöytään. Tehtävät on tuotettu maa- ja metsätalousministeriön Laatuketjun rahoituksella.

Teksti: Leena Packalen ja Marita Suontausta

TOP-tehtävät: