Meille niin tuttu leipä syntyi vahingossa yli 6000 vuotta sitten, kun puuro kiehui padan reunojen yli ja paistui hiilloksella kakkaraksi. Tämän teeman eri tehtävissä leipä valmistuu neljästä kotimaisesta viljalajista ja kohotusaineina ovat sekä leivinjauhe että hiiva. Leipomisen lisäksi leipä toimii innoittajana naposteluhetkeen ja taipuu vaikka evääksi.
Resepteihin liittyvistä kuvista voit ottaa ideoita leivän esillepanoon sekä valmistaa ruokalahjan. Vaivaa ja kauli, muotoile sekä nauti!
Teksti ja kuvat: Kati Laszka
Rieska on yksi maailman vanhimmista leivän muodoista, joka aikoinaan tehtiin jauhopuurosta ja paistettiin kuumalla kivellä. Tässä tehtävässä rieska tehdään perunasosejauheesta, mutta rieskaan voi myös hyödyntää tähteeksi jäänyttä riisipuuroa, peruna- tai juuressosetta. Rieska on helppo ja nopea valmistaa....
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki