Näissä tehtävissä valmistat tarjoiluja suomalaisen luonnon antimista. Raaka-aineina ovat kevään ensimmäiset villiyrtit, kuten ketunleipä, nokkonen, vuohenputki ja poimunlehti. Villiruokareseptejä täydentävät kotimaisista marjoista tehtävät makeat herkut ja kupliva juhlajuoma.
Pohdintatehtävien avulla voitte yhdessä juhlavieraiden kanssa miettiä vastauksia Suomi-aiheisiin kysymyksiin.
Teksti ja kuvat: Kati Laszka
Juhlat aloitetaan tyylikkäästi tarjoilemalla vieraille juhlajuoma heti juhlapaikalle saavuttaessa. Ensimmäisenä maljan kohottaa juhlan isäntä tai emäntä ja toivottaa muutamalla sanalla vieraat tervetulleeksi. Jos juhlassa on erityinen teema, on tässä kohtaa mainio paikka kertoa siitä vieraille. Pirteä juhlajuoma syntyy...
Tuttu nokkonen on monipuolinen raaka-aine. Siitä valmistuvat muun muassa letut, tahnat, sämpylät, keitot, sipsit ja muhennokset. Jos kotipihallasi kasvaa nokkonen, voit niittää isot puskat säännöllisesti. Näin saat pieniä, tuoreita versoja läpi kesän. Tässä tehtävässä nokkosesta valmistetaan pestoa...
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki