Lasten ja nuorten juhlaleivoskilpailun avulla 4H-järjestö sai vuonna 2018 historian ensimmäisen oman juhlaleivoksen. Valtakunnallisen kilpailun voitti Safkasankarit-yrityskerho Isojoki-Karijoki 4H-yhdistyksestä. Voittajaleivoksessa yhdistyvät jännittävällä tavalla 4H:n hieno historia ja ruokatrendit, kuten villiruoka. Kilpailuun osallistui lähes 120 kerhoa eli yli 1000 lasta ja nuorta. Tutustu finaalin päässeisiin leivoksiin ja kokeile ohjeita kerhossa ja kotona tai kahvilassasi.
Juvan Keittiöjengi intoutui väreistä, jotka kuvaavat H-kirjainten merkitystä. Leivoksen päälle taiteiltiin myös 4H:n logo. Värit pääsevät valloilleen, kun leivoksesta ottaa palan.
Kalajoen 4H-kokkikerho käytti juhlaleivoksen reseptissä kotimaisia raaka-aineita kuten marjoja ja ruista. Tällä söpöllä leivoksella innostut, onnistut ja opit itse tekemällä.
Isojoki-Karijoen Safkasankareiden leivos maistuu leipureiden mukaan juuri 4H:lta. Siinä on mehevyyttä, maukkuutta, moninaisuutta, muunneltavuutta ja merkittävyyttä. Ulkonäköäkin voi muuttaa tilanteen mukaan erilaisilla muoteilla ja koristeluun käyttää vaikka syötäviä kukkia.
Kurikan Safkasankarit lähtivät mukaan leivoskisaan uudella raaka-aineella, joka on todellista lähiruokaa. Porkkanamuffinien mausteeksi päätyivät omalla paikkakunnalla kasvatetut kotisirkat. ”Maistan ensimmäisen vaikka silmät kiinni”, tokaisi eräs kerhon jäsenistä. Uskallatko sinä maistaa?
Tästä kerhosta ei puutu vauhdikkaita ajatuksia, joten Punkalaitumen 4H-yhdistys lähti kisaankin leivoksella, joka kuvaa raketin lailla kohti tulevaa etenevää 4H:ta. Yhdestä leivoksesta löytyy koko kahvipöydän tarjoilu; marenkia, leivosta, suklaata ja pikkuleipää.
4H-Metsään! -kerho Laukaan 4H-yhdistyksestä lähetti kisaan reseptin, joka kuvasti hyvin kerhon retkeilyn ja luonnossa liikkumisen teemaa. Annos sisälsi kivoja yllätyksiä ja on helppo ottaa mukaan retkelle tai piknikille, kun purkkiin laittaa kannen paikoilleen.
Myrskylän Seikkailukokkis sai idean leivokseen ystävyydestä ja kaveruudesta. Leivos nimettiinkin Ystävyyden leivokseksi. Leivoksessa parasta on suklaasydän, koska se maistuu täydelliseltä!
Töysän Leivontakerho halusi tehdä kisaan näyttävän ja vaativan leivoksen, joka kuvaisi 4H:ta. Innostava, liikkuva ja energinen yhdistys sai raikkaan leivoksen, jossa maistuvat rahka ja vadelma.
Muurolan Jauhopeukut Rovaniemeltä valmistivat kisaan oikein suklaisen muffinin, josta koristelun jälkeen tulikin 4H Nalle. Näistä tykkäävät kaveritkin!
Porvoon Safkasankarit innostuivat kuppikakuista ja kotimaisista vadelmista. Leivoksen ulkonäkö kuvaa 4H:n uutta, nykyaikaista ilmettä. Vihreä väri johdattelee luontoon. Parasta leivoksessa on kuitenkin sen suussa sulava maku.