Safkasankarit kokkaa kestävästi

Safkasankarit kokkaa kestävästi

Vuonna 2019 Safkasankareiden teemana on kestävä kokkaus. Safkasankarit kokkaa kestävästi -kerhossa kokataan vastuullisesti ja pohditaan kokkauksen monenlaisia vaikutuksia itselle ja ympäristölle sekä muille ihmisille ja eläimille. Lopuksi suunnitellaan ja toteutetaan Pop up -hävikkikahvila päiväksi.

Safkasankareissa tutustut yrittäjyyteen ja opit itse tekemällä, tutkimalla ja kokeilemalla. Hävikin välttäminen on yritystoiminnassa tärkeä asia kestävän kehityksen kannalta ja myös yrityksen kannattavuuden kannalta. Jos myytäviä tuotteita päätyy roskiin, samalla yrittäjän omaisuutta menee roskiin.

Safkasankarit -yrityskerhossa opitaan tuotteiden ideointia, valmistusta, kehittämistä, hinnoittelua sekä markkinointia ja tuotteiden myyntiä. Kerhon runko muodostuu vuosittain vaihtavasta teemasta, mutta osallistujat saavat itse vaikuttaa siihen, mitä kerhossa tehdään. Lue lisää. 

Ohjaajan aineisto julkaistaan alkuvuodesta 2019.

Teemakerhon sisältö:

1. Sesongin mukaista sapuskaa > TOP-tehtävä dippikasvikset

2. Vaali luontoa, valitse luomua > TOP-tehtävä nopeat porkkakuppikakut

3. Reilua ruokaa läheltä ja kaukaa > TOP-tehtävä täytetty munakas

4. Kasvata ja kerää herkut pöytään > TOP-tehtävä kuningatarsmoothie

5. Ruokakulttuuri ja terveelliset ruokailutavat > TOP-tehtävä perunamuusi ja lihapullat

6. Vältä hävikkiä, kokkaa tähteistä > TOP-tehtävä banaanikakku

7. Enemmän kasviksia > TOP-tehtävä kikhernepata

8. Vähennä veden kulutusta > TOP-tehtävä vedenkulutus keittiössä

9. Älä jätä jätteitä, kierrätä > TOP-tehtävä jätettä ei jätetä

10. Pop up -hävikkikahvila > TOP-tehtävä tähtikahvila tähteistä

TOP-tehtävät: