Vohvelit

Vohvelit

Kun uusi vohvelirauta tulee keittiöön, vohveleilla herkutellaan lähes joka päivä. Alkuinnostuksen laimennettua kapistus tahtoo unohtua kaapinnurkkaan pölyttymään. Se on harmi, sillä vohvelirauta on monikäyttöinen väline, jolla voi loihtia niin makeita kuin suolaisiakin herkkuja.

Vohveleiden perustaikina on edullista ja yksinkertaista ruokaa ja kuitenkin vastapaistettu vohveli on upea makuelämys. Tutustu nyt vanhaan vohvelirautaasi uudelleen tai pääse sinuiksi ihka uuden raudan kanssa. Käytä vohvelirautaa monipuolisesti ja kaapin takahyllyn turhake pääsee oikeaan asemaansa.

TOP-tehtävät:

  • Perusvohvelit

    Perusvohvelit

    Vohvelitaikina muistuttaa ohukaistaikinaa, mutta siinä on enemmän jauhoja eli taikina on paksumpaa. Vohvelit paistetaan vohveliraudalla, joka tekee niiden pinnasta herkullisen rapean. Hyvä vohvelirauta seisoo tukevasti jaloillaan ja se on helppo puhdistaa. Sähköjohdon pitäisi olla ainakin 1½ metriä, jotta saat raudan sijoitetuksi liesituulettimen alle...

  • Porkkanavohvelit

    Porkkanavohvelit

    Vohvelitaikinaa voi maustaa erilaisilla aineksilla ja valmistaa joko suolaisia tai makeita herkkuja. Hillon ja kermavaahdon sijaan vohvelit voi tarjoilla myös suolaisten täytteiden kera. Tässä tehtävässä valmistetaan porkkanavohveleita isolle joukolle. Taikinasta tulee 16 vohvelia.

  • Perunarieskaset vohveliraudalla

    Perunarieskaset vohveliraudalla

    Vohvelirauta on kätevä työväline moneen muuhunkin kuin vohveleiden paistamiseen. Tässä tehtävässä vohveliraudalla kypsennetään perunarieskasia. Taikinasta tulee 6-8 kämmenpohjan kokoista rieskasta.

  • Rapeat juhlavohvelit

    Rapeat juhlavohvelit

    Mitä enemmän vohvelitaikinassa on kermaa ja rasvaa, sen rapeampia vohveleista tulee. Rasvaisilla vohveleilla ei tietenkään voi herkutella joka päivä, mutta juhlahetkien herkuksi ne sopivat. Tässä tehtävässä paistetaan 8 rapeaa juhlavohvelia.

  • Gluteenittomat vohvelit

    Gluteenittomat vohvelit

    Keliaakikot eivät voi syödä mitään missä on vehnää, ruista tai ohraa. Niissä oleva proteiini, gluteeni, aiheuttaa keliaakikoille suolistovaurioita. Mutta ei keliaakikon silti tarvitse jäädä paitsi vohvelikesteistä. Vohvelitaikinan voi valmistaa gluteenittomista jauhoista. Gluteeniton taikina tarttuu helposti vohvelirautaan, siksi...