Munakkaat

Munakkaat

Munakas on täysipainoista pikaruokaa! Kanamunista valmistuu pannulla muutamassa minuutissa munakas, proteiinipitoinen hyvin nälkää pitävä ateria. Munakas kypsyy pannulla yhdelle ja kahdelle hengelle, isommalle porukalle sen voi hyydyttää myös uunipannulla. Munakas on parhaimmillaan vastapaistettuna ja kuohkeana - ruokailija siis odottaa munakasta eikä päinvastoin. Onpa munakas mainiota syötävää kylmänäkin, vaikka eväsleipien välissä. Näissä TOP-tehtävissä opit perusmunakkaan valmistuksen ja tutustut erilaisiin muunnelmiin.

TOP-tehtävät:

 • Perusmunakas

  Munasta on moneksi. Sitä tarvitaan niin ruoanvalmistuksessa kuin leivonnassakin. Munakkaassa hyödynnetään kananmunan hyytymisominaisuutta. Kun kananmunaa kuumennetaan, sen proteiinien rakenne muuttuu ja juoksevasta munaseoksesta tulee hyytelömäistä.

  Perusmunakasta voi täytteillä ja mausteilla muunnella muhkeasta lounasannoksesta herkulliseen...

 • Munakasrulla

  Munakkaan voi hyydyttää myös uunissa. Se on kätevää silloin, kun pitää valmistaa ruokaa isommalle joukolle. Munakasrulla on uunissa hyydytetty täytetty munakas. Munakasrullan sisään voi kääriä erilaisia ruokaisia herkkuja samaan tapaan kuin tehtävässä Täytetty munakas. Munakasrullan voi valmistaa vaikkapa...

 • Munakokkeli yhdelle

  Munakokkelikin on eräänlainen munakas, mutta se on rakenteeltaan löysempi eikä pysy samalla tavalla koossa kuin munakas. Hyvä muistisääntö on, että munakkaaseen käytetään 1 rkl nestettä munaa kohti ja kokkelissa ¾ dl. Munakokkeli on helppo ja nopea lisäke vaikkapa kalaruoalle tai herkullinen iltapala ruisleivän tai...

 • Espanjalainen tortilla

  Tortillan nimellä ovat tulleet meillä tutuiksi meksikolaiset suosikit: ohuen maissi- tai vehnäleivän sisään käärityt tulisen mausteiset täytteet. Espanjalainen tortilla sen sijaan on perunamunakas, kansainvälisesti tunnettu espanjalainen kansallisruoka.