Keittiössä leijailee paahdetun sokerin ja mantelin tuoksu. Suklaa, kuivatut hedelmät ja marjatkin ovat päässeet moneen reseptiin mukaan. Testaamalla, kokeilemalla ja reseptejä muokkaamalla saat aikaan uusia makuelämyksiä, herkkujen ulkonäöstä puhumattakaan.
Itse tehtyjen makeisten valmistaminen on hauskaa! Muista kuitenkin, että kuuman sokerin kanssa tulee olla huolellinen ja kokkailut on syytä hoitaa rauhallisesti.
Makeiset sopivat hyvin myytäväksi myös Safkasankareiden kahvilaan!
Teksti ja kuvat: Kati Laszka
Popcorn eli paukkumaissi on suolainen välipala, joka tunnetaan erityisesti elokuvateattereiden naposteltavana. Suolainen herkku muuttuu helposti myös makeaksi, kun sen maustaa siirapilla ja vaniljalla. Pientä tulisuuttakin on tarjolla, oletko ennen maistanut cayennepippuria?
Vinkki: Jos haluat popcorneihin lisää tulisuutta, lisää cayennepippurin...
Tämä yksinkertainen herkku syntyy vain kolmesta raaka-aineesta, mutta sen valmistaminen vaatii erityistä huolellisuutta. Lyhyttä reseptiä voi hyödyntää monipuolisesti. Saat tehtyä siitä vanhan ajan nekun, trendikkään tikkarin tai imeskeltävän karamellin.
Vinkki! Nekkumassan voi kaataa kuumaa kestäviin silikonimuotteihin...
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki