Kädentaitajat tuunaavat maskottien maan

Kädentaitajat tuunaavat maskottien maan

Kädentaitajat tuunaavat maskottien maan -tehtävissä kerhokauden kokoontumiskertoja kuljetetaan eteenpäin saduttamalla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kerhonohjaaja johdattelee tekemiseen tarinoiden, lorujen ja runojen avulla. Satua jatketaan lasten kanssa yhdessä. Kehyskertomus liittyy kerhon maskottiin, joka kaipaa kavereita. Maskotille ja hänen ystävilleen rakennetaan oma maailma kierrätysmateriaaleista monipuolisilla tekniikoilla. Suosittelemme, että maskotit ja maskottimaan tavarat vietäisiin kotiin vasta kerhokauden lopuksi. Eri kerhokertojen sadutus, valmistus ja leikki liittyvät kiinteästi toisiinsa.

Tehtävät on suunniteltu 6-8 -vuotiaille kerholaisille. Lorut toimivat parhaiten pienimmille. Aineiston rinnalla voidaan käyttää ryhmästä riippuen TOP-tehtäväpankin Tuunaa uutta ja Vanhasta uutta-aineistoa sekä marraskuussa julkaistavaa vanhempien kerholaisten Kädentaitajat tuunaavat -teemakerhoaineistoa. Mikäli kerhossa ja yhdistyksessä käytetään TOPI-hahmoa maskottina, voidaan tarina muokata myös siihen sopivaksi.

HUOM! Tämän teeman alustustekstit ovat pitkiä, ja palautteen mukaan tulostuksessa on ollut haasteita. Tulostettaessa suosittelemmekin copy-pastea tekstinkäsittelyohjelmaan (esimerkiksi Word). Word-tiedoston tulostus onnistuu hyvin.

Tekstit Ann-Marie Hagman ja Marika Sarha

Kuvat Maarit Kytöharju

TOP-tehtävät: