Kalakeitto on perinneruoka useissa maissa; Ranskassa se on äyriäisillä kruunattu bouillabaisse ja Venäjällä tomaattinen seljanka. Suomalainen kalakeitto on tavallisimmin kermaista, ja mausteena käytetään hienonnettua tilliä, maustepippuria ja laakerinlehteä. Mielipiteitä jakaa se, kuuluko porkkana keittoon vai ei. Kala on valittu sen...
Tortillaletuista saa nopeasti aikaan monenlaista herkkua. Aterian onnistuu näppärästi isommallekin joukolle laittamalla tarjolle erilaisia täytteitä, joista jokainen voi koota juuri sellaiset letun väliin kuin haluaa.
Sana tortilla tarkoittaa vehnästä tai maissista tehtyä ohutta, nostattamatonta leipää. Täytteet sitten...
Makaronilaatikko on kotiruokien kestosuosikki, joka ei varmasti esittelyjä kaipaa. Yksinkertainen ruoka on helppo valmistaa, ja sitä on helppo muunnella haluamillaan lisukkeilla. Käytä erilaisia pastoja, kuorruta pinta juustolla tai sujauta sekaan kirsikkatomaatteja, sulatejuustoa, tuoreita yrttejä.
Tässä reseptissä laatikko valmistetaan ilman makaronien...
Uunituoreita sämpylöitä ei voita mikään!
Nämä mehevät sämpylät valmistuvat vaivattomasti. Pyörittelyn sijaan kohonnut taikina lusikoidaan pellille ja paistetaan. Nauti sellaisenaan, keittoruoan kaverina tai välipalaksi.
Taikinaa voit tuunata eri juureksilla (palsternakka, punajuuri) ja jauhoilla tai auringonkukan- ja...
Sushi-nimi tulee sanasta sumeshi, joka tarkoittaa etikalla marinoitua riisiä. Japanissa sushia arvostetaan erittäin korkealle ja se on juhlaruokaa, jota tehdään todella huolella laadukkaista raaka-aineista ja se voi maksaa ravintolassa useita satoja euroja.
Sushissa riisi on kaiken a ja o aivan kuten pizzassa pizzapohja. Oikeanlainen valmistus, koostumus ja laatu on...
Palermon pasta on yksi kouluruokien suosikki, jonka alkuperä on Lahdessa. Ohje voitti kouluruokakilpailun vuosituhannen taitteessa. Klassikoiden tapaan ohjeesta on tehty monenlaisia versioita, joista tässä yksi. Pastassa maistuu broileri, kermainen currykastike ja rakuuna.
Tiesithän, että maksutonta kouluruokaa on Suomessa nautittu jo yli 70 vuotta!
Kukapa ei pitäisi mehevästä hampurilaisesta? Tämän reseptin kastike ja lisukkeet maistuvat sekä jauhelihapihvien, että kala- ja kasvispihvien kanssa.
Burgerien teko isommallekin porukalle onnistuu näillä vinkeillä:
1. Valmista burgerin täytteet aina ensin valmiiksi.
2. Paahda sitten sämpylät ja viimeisenä...
Yli 40 prosenttia suomalaisista kertoo herkuttelevansa jauhelihakastikkeella 2-3 kertaa kuukaudessa. Jauhelihakastike onkin ruoka, jonka valmistaminen olisi hyvä osata. Se voi pelastaa sinut monta kertaa, kun nälkä on hurja ja ruoan pitää valmistua nopeasti.
Saat kastikkeeseen vaihtelua lisäämällä siihen kypsiä papuja, raastamalla joukkoon...
Mahtaako olla ketään, joka ei olisi maistanut pannaria?
Pannarin tuunaamisessa rajana on vain taivas; voit maustaa sitä lukemattomin eri tavoin esimerkiksi kardemummalla, kanelilla, vaniljalla, sitruunalla, kaakaojauheella tai marjoilla. Myös paistamisessa voi olla luova. Annospannarit syntyvät kätevästi muffinssipellillä, ja hävikkiteemaankin...
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki