Metsä on täynnä mahdollisuuksia - sieltä voit löytää melkein mitä vain!
Näiden tehtävien kautta tutustut metsän tarjoamiin antimiin ja opit hyödyntämään niitä. Samalla opit tunnistamaan metsän yleisimmät marjat ja sienet ja käyttämään niitä kotikeittiössä. Marjojen, sienien ja kasvien tunnistustaidosta on paljon hyötyä, vaikka se aluksi voikin tuntua hankalalta.
Tämän teeman kehittämistä on tukenut Suomen Metsäsäätiö.
Teksti: Mervi Partanen
Marjamaito on kesän ensimmäisiä marjaherkkuja. Jo pienestä määrästä mustikoita valmistat herkullisen annoksen marjamaitoa.
Metsän marjoista saat nauttia muulloinkin kuin kesällä, kun säilöt yksin tai aikuisen kanssa marjoja pakastimeen talven varalle.
Puolukka on monikäyttöinen marja. Kauan aikaa sitten puolukkaa käytettiin leipätaikinan lisänä. Puolukkaa on käytetty paljon myös lääkekasvina. Puolukkasurvos on hyvä lisä nautittavaksi vaikka joulupöydässä.
Vihersilppu ilahduttaa ruokailijaa aamiaispöydässä puuron, viilin tai voileivän päällä.
Vadelmista voi valmistaa marjamaitoa mustikoiden tapaan, mutta vadelmia voi käyttää myös monella muulla tavalla. Alla oleva vadelmajäätelö viilentää mukavasti kuumana kesäpäivänä.