Kissanpennun silmin

Kissanpennun silmin

Lähde mukaan oppimaan uutta kissoista!

Kissat ovat luonteeltaan salaperäisiä, arvotuksellisia ja kiehtovia. Ennen kuin perheeseesi hankitaan lemmikiksi kissa, sinun pitää tietää, miten sitä hoidetaan. Kissa on helppohoitoisempi ja itsenäisempi kuin koira, mutta vaatii huolenpitoa: oikeanlaista hoitoa, terveydestä huolehtimista ja ruokintaa. Kissan elinikä voi olla jopa 15-20 vuotta, joten sitä ei kannata hankkia hetken mielijohteesta. Kissanomistajana sinun tulee huolehtia siitä, ettei lemmikkisi häiritse muita käytöksellään, kuljeskele missä sattuu tai kajoa pikkulintujen pesiin.

Teksti: Marjo Etelämäki

TOP-tehtävät:

 • Kissa lomailee

  Jos lähdet lomalle etkä voi ottaa kissaasi mukaan, sinun pitää miettiä kissasi hoitoa. Kuka hoitaa ja ruokkii kissaasi sillä aikaa? Jätätkö kissan ystävien tai naapurin hoidettavaksi, vai vietkö kissan kissahoitolaan? Kissan voi viedä hoitoon myös 4H-catsitterille, joka on koulutettu lemmikkien hoitoon. Tässä...

 • Kissan uni

  Kissat lepäilevät tai nukkuvat suurimman osan vuorokaudesta. Kissa nukkuu mielellään lämpimässä paikassa, esimerkiksi sylissä kerälle käpertyneenä. Oletko ajatellut, millaista unta kissa näkee? Mietipä hetki. Tehtävänäsi on piirtää kissan uni.

 • Kissan päiväjärjestys

  Kun kotiin tulee kissanpentu, sille pitää opettaa tiettyjä kodin tapoja. Alle 12 viikon ikäistä kissanpentua ei saa erottaa emostaan. Kotona kissa opetetaan sisäsiistiksi eli käymään hiekkalaatikolla. Kissanpentu tarvitsee kasvaakseen säännöllistä ruokintaa ja terveydestä huolehtimista. Tehtävässä tarkkailet...

 • Hiipien luonnossa

  Kissa viihtyy yleensä paljon ulkona. Olet varmasti huomannut, että kissa viihtyy korkeilla paikoilla, joista se pystyy tarkkailemaan ympäristöään. Kissat ovat notkeita ja kirmaisevat puuhun korkeallekin. Ne tulevat taitavasti myös alas puusta. Tässä tehtävässä toimit salapoliisina ja tarkkailet kissasi ulkoilu- tai saalistusretkeä.

 • Maailman kissaeläimet

  Maailmassa elää paljon villejä kissaeläimiä, jotka muistuttavat jollakin tapaa kotikissaa. Tässä tehtävässä tutustutaan erilaisiin kissaeläimiin ja valmistetaan muistipelikortit.

 • Kissanlelun valmistus

  Leikkiminen on tärkeää kissan elämässä. Kissanpennut oppivat leikin avulla saalistustaitoja. Kissat pitävät kaikesta, mikä liikkuu niiden silmien korkeudella. Kissan lelun ei tarvitse olla kovin monimutkainen. Olet varmasti leikkinyt kissojen kanssa. Nyt tehtävänäsi on suunnitella ja tehdä kissalle lelu.

 • Kissan nimikyltti

  Oliko sinun helppo keksiä kissallesi nimi? Tyypillisin ja perinteisin kissan nimi on ehkäpä Mirri, mutta nimivaihtoehtoja on niin monta kuin keksijöitäkin. Rajana on vain oma mielikuvitus. Tässä tehtävässä askartelet kissallesi oman nimikyltin. Kyltin voit laittaa esimerkiksi koristeeksi seinälle. Se muistuttaa sinua siitä, että...

 • Kamera käy

  Kissoja on monenlaisia, erivärisiä ja erirotuisia. Tässä tehtävässä harjoittelet kameran käyttöä. Valokuvamallinasi toimii oma lemmikkikissasi. Jos sinulla ei ole omaa kissaa, voit pyytää luvan kuvata naapurin tai tuttavan kissaa.

 • Sylikissat

  Terve kissa pitää hyvää huolta turkistaan. Pitkäturkkinen kissa tarvitsee enemmän apua turkin hoitoon kuin lyhytkarvainen. Sinun kannattaa totuttaa kissa pennusta saakka turkin kampaamiseen ja harjaamiseen. Jos kissan turkki on kiiltävä ja hyväkuntoisen näköinen, voi kissa luultavasti muutenkin hyvin. Tehtävässä osallistut...