Hyvän tuulen herkut

Lähde herkuttelemaan värikkäillä kasviksilla ja maittavilla kaloilla!

Suomessa kasvatetaan paljon erilaisia kasviksia kesällä ulkona ja ympäri vuoden kasvihuoneessa. Talviaikaan meille myös tuodaan monenlaisia kasviksia ja hedelmiä ulkomailta. Suomessa on myös kilometrikaupalla merenrantaa ja kymmeniä tuhansia järviä, joissa kasvaa monenlaisia kaloja. Sekä kalaa että kasviksia tutkitaan ahkerasti ja niistä löydetään koko ajan lisää terveyttä edistäviä vaikutuksia. Sen tähden sinun kannattaakin syödä kumpaakin reilusti.

Ennen kuin aloitat kokkailun, lue ohjeet huolellisesti läpi. Kokkauksessa käytettävät lyhenteet löydät Makuseikkailusta. Tarvikelistasta näet raaka-aineet ja työvälineet. Sen perusteella voit suunnitella ostoslistan. Käytä esiliinaa, etteivät vaatteesi likaannu. Pese kätesi huolellisesti ennen kuin käsittelet ruoka-aineita. Ja lopuksi: muistathan siivota keittiön myös kotona!

Teksti: Kati Nappa

TOP-tehtävät: