4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Makaroniannos

Makaroniannos

Tämä annos pitää nälän loitolla ja saa suun messingille. Valitse tumma makaroni, niin saat runsaskuituisemman ja ravintorikkaamman ruoan kuin valkoisesta makaronista. Lisää mukaan jauhelihaa ja tuoreita kasviksia, esimerkiksi sipulia ja tomaattia. Tämä annos on suunnilleen sama seos kuin käytetään makaronilaatikkoon, mutta tässä ruoka syödään makaroni-jauhelihaseoksena ilman uunia.

Tee näin

MAKARONI-JUUSTOANNOS (2:lle)

  • 5 dl vettä

  • 2 dl tummaa tai täysjyvämakaronia

  • 1 tl suolaa

  • 2 sipulia

  • 200 g jauhelihaa

  • ½ tl suolaa

  • 1 tl paprikajauhetta

  • 2 tomaattia

  • 100 g mustapippurituorejuustoa (½ rasiaa)

  • (tuoretta oreganoa tai basilikaa)

  1. Laita kattilaan 5 dl vettä.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi.
  3. Lisää suola ja makaronit. Keitä pussin ohjeen mukaan. Siivilöi ylimääräinen vesi pois. Kaada makaronit takaisin kattilaan.
  4. Kuori ja leikkaa sipuli viipaleiksi terävällä veitsellä leikkuulaudalla.
  5. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioksi terävällä veitsellä leikkuulaudalla.
  6. Kuumenna paistinpannu liedellä, lisää pannulle leikatut sipulit ja jauheliha nokareina.
  7. Paista ja sekoittele puulastalla, kunnes ainekset ruskistuvat, noin 5 minuuttia. Lisää suola, paprikajauhe, pilkotut tomaatit ja tuorejuusto. Sekoita ja kuumenna 2 minuuttia.
  8. Kaada jauhelihaseoksen joukkoon pannulle makaronit.
  9. Ota ruokaa lautaselle, halutessa voi koristella annoksen tuoreilla yrteillä, esim. oreganolla tai basilikalla. Tarjoile tomaattiviipaleiden tai ketsupin kanssa.

 

Pohdittavaksi

Mitä muuta kuin jauhelihaa voi lisätä makaroniseokseen?