4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Marjakiisseli

Marjakiisseli

Mehusta saa aikaan maistuvaa kiisseliä. Kiisseli on erinomainen välipala ja jälkiruoka. Juhlavan herkun kaunisvärisestä kiisselistä saat, kun tarjoat sen kanssa kermavaahtoa ja keksejä.

Tee näin

3 annosta

  • ½ litraa laimennettua marjamehua (mehua ja vettä)
  • n. 1 rkl sokeria
  • 2 ½ rkl perunajauhoja
  • 3 dl pakastemarjoja: mustikoita, vadelmia, mansikoita, herukoita (jos pakaste, niin jäisinä)
  • (sitruunamelissanlehtiä)
  1. Ota työvälineet ja raaka-aineet esille.
  2. Kaada mehua ja vettä kattilaan.
  3. Mausta mehu mieleiseksi sokerilla.
  4. Sekoita kylmään laimennettuun mehuun perunajauhot.
  5. Kuumenna koko ajan puuhaarukalla sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
  6. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää marjat (pakastemarjat jäisinä).
  7. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle hieman sokeria, jotta kiisseliin ei tule kuorta.
  8. Voit koristella annosta vielä marjoilla ja mintunlehdillä.

Pohdittavaksi

Keittiössä on erilaisia hommia? Mieti, mitkä ovat helppoja keittiöhommia, jotka jo osaat? Vaikeita, joita et vielä osaa? Tylsiä, joista et niin pidä? Kivoja, joista pidät?