4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Riisi-tonnikalaherkku

Riisi-tonnikalaherkku

Eihän uskoisi, että pikkuruinen riisi on maailman eniten syöty ruoka? Tässä tehtävässä opitaan keittämään riisiä. Riisilajikkeita on useita. Riisi sopii moneen ruokaan ja makuun. Lisäämällä riisiä ruokaan annos kasvaa niin, että siitä riittää kavereillekin.

Tee näin

RIISI-TONNIKALAHERKKU (2:lle)

  • 5 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 100 g pakastevihanneksia (1/2 pss)
  • 1 purkki tonnikalaa (150g/200g)
  1. Keitä 5 dl vettä kiehuvaksi. Lisää kiehuvaan veteen suola.
  2. Mittaa 1 dl riisiä ja kaada kattilaan.
  3. Sekoita alussa, ettei riisi pala pohjaan. Pienennä keittolevyn lämpötila eli hauduta riisi paketin ohjeen mukaan (20 min).
  4. Kun keitinvesi on imeytynyt riisiin, lisää pakastevihannekset.
  5. Anna pakastevihannesten kypsyä 2-3 minuuttia, lisää sitruunapippuri ja saksi joukkoon tuoretta timjamia tai mittaa joukkoon kuivattua timjamia.
  6. Jaa seos kahdelle lautaselle ja sekoita niihin tonnikalaa purkista. Koristele annos tuoreella timjami-yrtillä.

Tärkeää! Tarkista, että hellan keittolevy ei jäänyt päälle.

Pohdittavaksi

Mitä voisit laittaa lisäksi näihin ruokiin, jos haluaisit suuremman annoksen helposti ja edullisesti? Valitse yksi ruoka A-ryhmästä ja siihen sopiva lisuke B-ryhmästä:

A: jauhelihakastike, nakkikeitto, makkarakastike, munavoi riisipiirakoille, täytekakun kermavaahto

B: kuivattuja luumuja, kesäkurpitsakuutiot, raejuustoa, perunapaloja, makaroneja, raastettua porkkanaa, rahkaa, purkkipapuja, tiivistemehua