4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Mustikkaletut

Mustikkaletut

Tästä herkullisesta taikinasta tulee noin 30 pientä tai kuusi isoa lettua. Mustikoiden lisääminen taikinaan antaa potkua lettutaikinalle. Samaa ideaa voi soveltaa vaikka puuroihin. Esimerkiksi mustikkamannapuuro on hyvää!

Tee näin

MUSTIKKALETUT (2-3:lle)

  • 4 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 dl mustikoita (pakasteesta)

Työvälineet: taikinakulho, desilitramitta, teelusikkamitta, ruokalusikkamitta, vispilä, teflonpannu, paistinlasta, iso lautanen

Tee näin:

  1. Mittaa kulhoon maito.
  2. Riko kananmuna ja lisää kulhoon. Vatkaa vispilällä munan rakenne rikki.
  3. Lisää vehnäjauhot vispilällä sekoittaen.
  4. Lisää suola, sokeri ja rypsiöljy. Vispaa.
  5. Lisää mustikat
  6. Anna taikinan turvota hetki ennen paistamista.
  7. Paista letut molemmilta puolilta lettu- tai teflonpannulla (voit käyttää paistamiseen ruoka- tai rypsiöljyä n. 1 rkl/lettu).
  8. Ota kuva letuista ja liitä kuva palautukseesi.

Pohdittavaksi

Arvioi itseäsi letunpaistajana. Tuliko sotkua? Kuinka hyvin onnistuit siistissä työskentelyssä?