4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Kuorrutettu juustopatonki

Kuorrutettu juustopatonki

Vihreää, tuoretta ja raikasta. Terveellistä, tuoksuvaa ja maukasta. Joko hoksasit mistä on kyse? No yrteistäpä, totta vieköön. Tämän tehtävän avulla tutustut erilaisiin yrtteihin ruoanlaitossa. Teet mehukkaan patongin välipalaksi itsellesi, ja kavereillekin riittää. Yrteissä on erityisen hienoa se, että voit myös itse kasvattaa niitä.

Tee näin

KUORRUTETTU JUUSTOPATONKI (4-8 annosta)

  • 1 patonki
  • margariinia voitelemiseen
  • 1 dl tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa, persiljaa, oreganoa, timjamia
  • 3 dl (150 g) juustoraastetta
  • tarjoiluun tuoreita kasviksia
  1. Lämmitä uuni 250 asteeseen.
  2. Ota esille raaka-aineet ja työvälineet.
  3. Leikkaa patonki leipäveitsellä neljään osaan. Halkaise palat ja voitele margariinilla. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille odottamaan.
  4. Hienonna tuoreet yrtit saksilla pienessä kulhossa tai teemukissa.
  5. Sekoita hienonnetut yrtit juustoraasteen joukkoon.
  6. Nosta yrtti-juustoseos patonkiviipaleiden päälle.
  7. Kuorruta patonkeja uunissa noin 5 minuuttia.
  8. Tarjoile leipien kanssa tuoreita kasviksia.

Pohdittavaksi

Mitä muita yrttejä tiedät ohjeessa mainittujen lisäksi? Piirrä ja nimeä.