4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Lämpimät kinkku-ananasleivät

Lämpimät kinkku-ananasleivät

Raastin on jokaisen keittiön tarvekalu. Sen avulla saat aikaan virkistäviä muodonmuutoksia erilaisiin ruokiin. Tässä tehtävässä harjoitellaan raastimen käyttöä. Opit sen, kun raastat juustoa herkullisten lämpimien voileipien päälle.

Tee näin

LÄMPIMÄT KINKKU-ANANASLEIVÄT (2 annosta)

  • 2 viipaletta grahampaahtoleipää
  • margariinia
  • 50 g juustoa, esim. emmentalia
  • 2 viipaletta kinkkua
  • 2 ananasrengasta
  1. Ota esille raaka-aineet ja työvälineet.
  2. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  3. Raasta juusto raastimella leikkuulaudan päällä. Siirrä odottamaan.
  4. Voitele leivät ja siirrä leivinpaperin päälle pellille.
  5. Avaa ananastölkki ja valuta mehu talteen.
  6. Nosta kinkkuviipaleet ja ananasviipaleet leiville.
  7. Ripottele juustoraaste pinnalle ja kuorruta leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.

Pohdittavaksi

Piirrä tai kirjoita erilaisia raastettavia raaka-aineita seuraaviin vihjeisiin: Mitä voisi raastaa…

  • pastakastikkeeseen?
  • herkulliseen leivonnaiseen?
  • lisäkkeeksi lempiruoallesi?