4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Minipiiraat

Minipiiraat

Pieneenkin piiraaseen voi kätkeytyä unohtumaton makukokemus! Tässä tehtävässä opit täyttämään pieniä piirasvuokia ja saat kehitellä omia suosikkitäytteitäsi tulevia leipomiskertoja varten.

Tee näin

MINIPIIRAAT (16 kpl)

  • 1 pkt (400 g) valmista piirakkataikinaa
  • 150 g kinkkua
  • 1 paprika tai 1 dl oliiveja
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • 150 g (3 dl) juustoraastetta
  • 1/2 tl timjamia
  • 1/4 tl mustapippuria
  1. Ota esille raaka-aineet ja työvälineet.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  4. Valmista täyte. Leikkaa kinkku kuutioiksi leikkuulaudalla.
  5. Pese paprika, poista siemenet ja leikkaa kuutioiksi.
  6. Sekoita kulhossa kerma ja kananmunat. Lisää joukkoon juustoraaste ja mausteet sekä kinkku- ja paprikakuutiot.
  7. Painele sulanut piirakkataikina foliovuokien pohjalle ja reunoille.
  8. Annostele kinkkutäyte vuokiin ja paista pellillä uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Pohdittavaksi

Millainen on sinun suosikkitäytteesi? Suunnittele makusi mukaan yksi suolainen ja yksi makea piirakka. Piirrä ja nimeä piirakat.