4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Nopeat pizzat

Nopeat pizzat

Nips, naps, nips, naps. Saksien ääni yhdistetään yleensä hiustenleikkuuseen tai askarteluun. Tänään tarkastellaan, mitä saksilla voi tehdä keittiössä. Tässä tehtävässä harjoitellaan ruoan paloittelua saksilla. Leikattavaksi päätyy herkullinen kinkkupizza.

Tee näin

NOPEAT PIZZAT (4:lle)

  • 3 suurta tortillaa
  • 100 g savukinkkua
  • pieni pala purjoa
  • 1 dl chili- tai tomaattikastiketta
  • 1 rkl oreganoa
  • 150 g (3 dl) juustoraastetta
  1. Ota esille työvälineet ja raaka-aineet.
  2. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  3. Paloittele kinkku.
  4. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
  5. Nosta tortillalettu leivinpaperille pellille. Levitä tomaattikastike tortillaletuille tavallisella ruokaveitsellä.
  6. Lisää päälle paloiteltu kinkku ja purjoviipaleet. Ripottele pinnalle oregano ja juustoraaste.
  7. Paista uunissa noin 5 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja saanut vähän väriä.
  8. Leikkaa valmiit pizzat annospaloiksi saksilla.

Pohdittavaksi

Jokaisella ruoanlaittajalla, sinullakin, on oma tapansa pilkkoa raaka-aineita. Mitä seuraavista asioista pilkkoisit saksilla, mitä veitsellä?

  • pekoni
  • pannukakku
  • purjo
  • kiinankaali
  • appelsiinin palat
  • ruohosipuli
  • metrilaku
  • raparperi

Vinkki! Kaikkia mainittuja ruokia tai raaka-aineita voi pilkkoa saksilla. Kokeile!