4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Omenapannukakku

Omenapannukakku

Oletko koskaan pysähtynyt kaupassa jauhohyllyjen luokse? Erilaisia jauhoja on tarjolla kymmeniä. Tässä ohjeessa valmistetaan maukas omenapannukakku käyttämällä kolmea erilaista jauhotuotetta.

Tee näin

OMENAPANNUKAKKU (uunipellillinen, noin 12 palaa )

  • 8 dl maitoa
  • 1 dl ohrajauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl leseitä
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl öljyä

Pinnalle:

  • 3 omenaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl hunajaa
  1. Ota raaka-aineet ja työvälineet esille.
  2. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Sekoita vispilällä jauhot ja kananmunat ensin puoleen maidosta. Jos sekoitat jauhot koko maitomäärään, syntyy helposti jauhokokkareita, joista syntyy pannukakkuun paakkuja.
  4. Lisää loppu maito, mausteet sekä öljy. Jätä taikina turpoamaan.
  5. Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi.
  6. Levitä leivinpaperi pellille. Sekoita pannukakkutaikina hyvin vispilällä ja kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  7. Levitä omenaviipaleet vieri viereen pannukakkutaikinan päälle. Ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja valuta halutessasi vielä hunajaa. Jos juoksevaa hunajaa ei ole, lisää sokeria 2 rkl.
  8. Paista pannukakkua uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
  9. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Pohdittavaksi

Suomessa viljellään neljää viljalajia. Selvitä, mitkä ne ovat ja millaisiin leivonnaisiin ne sopivat. Käytä apuna internetiä, reseptikirjoja tai kokeneempien kokkaajien neuvoja.