4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Raejuusto-hedelmäsalaatti

Raejuusto-hedelmäsalaatti

Keltaista ananasta, punaista papaijaa, makeaa mangoa... Kaikkia näitä voi löytyä yhdestä säilykepurkista. Nyt harjoitellaan purkin avaamista ja veitsen turvallista käsittelyä.

Tee näin

RAEJUUSTO-HEDELMÄSALAATTI (2 annosta)

  • 1 prk (250 g) raejuustoa
  • 1 banaani
  • 1 kiivihedelmä
  • 1 tlk (n. 140 g) ananasrenkaita
  1. Ota esille raaka-aineet ja työvälineet.
  2. Avaa raejuustopurkki ja valuta neste pois.
  3. Kuori banaani ja kiivi. Avaa ananastölkki purkinavaajalla. Kaada mehu talteen.
  4. Paloittele hedelmät pieniksi paloiksi leikkuulaudalla.
  5. Sekoita hedelmänpalat raejuuston joukkoon. Lisää vielä hieman ananaslientä.
  6. Tarjoile paahdetun leivän kanssa.

Vinkki! Säilyketölkkien kannet kannattaa pestä tai pyyhkiä ennen avaamista, ettei mahdollinen lika siirry ruokaan. Avatun säilyketölkin tähteeksi jäänyt sisältö tulee siirtää rasiaan.

Pohdittavaksi

Pohdi kolme erilaista tilannetta raejuusto-hedelmäsalaatin teossa, jossa huonolla tuurilla tai hutiloimisella olisit voinut satuttaa itseäsi. Piirrä tai kirjoita.