4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Täytetyt kasvistacot

Täytetyt kasvistacot

Mitähän muualla maailmassa syödään välipalaksi? Italiassa pizzaa, USA:ssa hampurilaisia, Ranskassa patonkia, Meksikossa tacoja? Ehkäpä. Nyt tehdään tacoja ja samalla harjoitellaan mikroaaltouunin käyttöä välipalan valmistuksessa.

Tee näin

KASVISTACOT (4:lle)

  • 4 valmista tacokuorta
  • 1/2 kesäkurpitsa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 maustemitta meiramia
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 tomaatti
  1. Ota esille raaka-aineet ja työvälineet.
  2. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioiksi.
  3. Lisää öljyä paistinpannulle ja kuumenna. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja paista käännellen, kunnes ne pehmenevät.
  4. Mausta suolalla mustapippurilla ja meiramilla. Annostele mausteet mittalusikkasarjan pienimmällä mitalla, jota sanotaan maustemitaksi. Nosta pannu pois levyltä.
  5. Huuhtele salaatinlehdet ja tomaatti. Leikkaa tomaatti kuutioiksi ja paloittele salaatinlehdet.
  6. Täytä tacokuoret kesäkurpitsalla, lisää päälle juustoraaste.
  7. Kuumenna tacoja mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 15 sekuntia. Laita tacot esim. mikroaaltouunin kestävään kulhoon pystyyn, ettei täyte valu pois.
  8. Lisää salaatti ja tomaatti tacojen päälle ja tarjoile heti.

Pohdittavaksi

Mikroaaltouunia käytetään nykyisin hyvin paljon keittiössä. Tarkkaile kahtena päivänä, mitä kaikkea teidän perheessänne lämmitetään tai valmistetaan mikrossa. Kirjoita tai piirrä.