Taso: B

Helppo marjapiirakka

Helppo marjapiirakka

Kuuluisin piirakka lienee mustikoista valmistettu marjapiirakka. Piirakanteon harjoitteleminen aloitetaan usein siitä. Opittuasi yhden hyvän piirakkareseptin ja sen toteuttamisen olet valmis kehittämään taitoasi. Pääset pohtimaan, millä muulla täytteellä tai raaka-aineilla piirakasta saisi uudenlaisen makunautinnon. Muista aina kirjoittaa uusien kokeilujen mausteet ja kikat muistiin, sillä ne unohtuvat mahdottoman helposti.

Tee näin

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl sulatettua voita, margariinia tai ruokaöljyä
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5-6 dl marjoja (herukoita, mustikoita, vadelmia, mansikoita tai puolukoita)
  • sokeria päälle
  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmölle.
  2. Voitele piirakkavuoka, jonka halkaisija on 28–30cm tai vuoraa vuoka leivinpaperilla.
  3. Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään kierrevatkaimella.
  4. Sulata rasva ja anna hiukan jäähtyä.
  5. Sekoita keskenään erillisessä astiassa sämpyläjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
  6. Lisää muna-sokeriseokseen maito ja sulatettu rasva. Sekoita.
  7. Lisää jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi esim. puuharukalla tai muovikaapimella.
  8. Kaada taikina piirakkavuokaan ja tasoita pinta.
  9. Levitä marjat taikinan päälle ja ripottele vielä pinnalle sokeria.
  10. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.
  11. Anna piirakan jäähtyä hiukan ennen tarjoilua.

Pohdittavaksi

Mitä piirakkaa haluaisit seuraavaksi kokeilla?