Taso: B

Tyttöjen namupala

Tyttöjen namupala

Tässä on voitokas rovaniemeläisten Ellen Möllärin ja Anni Vuotilan piirakka. Se on helppo valmistaa ja maultaan suklaisen omenainen. Etkä tarvitse edes uunia. Tyttöjen terveiset piirakan tekijälle: ”Namupala on parasta seuraavana päivänä, heti syötynä makoisaa!”

Tee näin

  • 15 kpl Digestive-keksejä
  • 50 g voita tai margariinia
  • 4 isohkoa omenaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • (1-2 rkl sitruunamehua)
  • 1 l mansikoita
  • 4 riviä maitosuklaata
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria
  1. Pese kädet.
  2. Kuori ja paloittele omenat lohkoiksi.
  3. Murenna keksit käyttäen apuna esimerkiksi puunuijaa tai kaulinta.
  4. Sulata rasva ja sekoita se murennettujen keksien joukkoon.
  5. Levitä seos piirasvuokaan (korkeareunainen, halkaisija noin 23 cm) ja laita vuoka jääkaappiin.
  6. Laita omenat, vesi ja sokerit kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omenat ovat pehmeitä, mutta lohkot vielä kokonaisia.
  7. Soseuta osa omenista varovasti, jätä joukkoon myös kokonaisia lohkoja. Lisää halutessasi joukkoon vähän sitruunamehua.
  8. Perkaa mansikat.
  9. Leikkaa tai raasta suklaa pieniksi muruiksi.
  10. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sokeri.
  11. Laita keksipohjan päälle ensin omenasosetta ja sen päälle kermavaahtoa. Kruunaa lopuksi herkku mansikoilla ja suklaamuruilla.
  12. Siivoa omat sotkusi.
  13. Nauti hyvän ystävän seurassa.

Pohdittavaksi

Nyt kysytään kekseliäisyyttä! Kyky ideoida ja soveltaa on leipurille avain menestykseen. Miten toimisit seuraavissa tilanteissa? Mitä herkkua tekisit tarjolle, jos...

  • käytössäsi ei ole uunia?
  • leivinjauhe on loppu?
  • kaapissa on vain jauhoja, maitoa, munia, sokeria ja suolaa?