Taso: B

Vaniljakeijun hedelmäpiiras

Vaniljakeijun hedelmäpiiras

”Vaniljakeijun hedelmäpiiras on hyvännäköinen ja mehevä hedelmäinen piirakka”, totesivat Alahärmän 4H-yhdityksen edustajat Sofia Kangas ja Piritta Keisala kilpailupiirakastaan. Voitko jättää kokeilematta?

Tee näin

VANILJAKEIJUN HEDELMÄPIIRAS

Pohja:

  • 1 dl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • 1 muna
  • 1 dl Hedelmäpommi-jogurttia
  • ½-1 dl säilykepurkin lientä

Päälle:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 rkl sokeria
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • purkki säilykehedelmiä

Työvälineet: piirakkavuoka, kulho, mittalusikkasarja, sekoituskauha, kaavin, pullasuti, pieni kulho, sähkövatkain, ruokalusikka, leikkuulauta, veitsi

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen tasalämmölle.
  2. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka (halkaisija n. 28 cm).
  3. Valmista pohja. Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja sooda keskenään.
  4. Lisää juokseva margariini taikinaan. Sekoita.
  5. Lisää muna ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina jauhotettuun piirakkavuokaan.
  7. Paista 200 asteessa noin 25 min.
  8. Tee täyte. Vaahdota kuohukerma.
  9. Lisää sokeri ja tuorejuusto vaahdotetun kerman joukkoon.
  10. Kostuta jäähtynyt pohja säilykepurkin liemellä.
  11. Levitä täyte pohjan päälle.
  12. Koristele piirakka haluamallasi tavalla. Tässä vinkkejä koristeluun:
  • Halkaise ananasrengas vaakatasossa kahtia, niin saat kaksi ohutta rengasta, joista muotoilet ananasruusuja.
  • Leikkaa persikan puolikkaat ohuiksi siivuiksi ja aseta viuhkoiksi.

Pohdittavaksi

Aina leivontaohjeita ei tarvitse noudattaa niin tarkasti, vaan raaka-aineita voi vaihtaa niiden saatavuuden mukaan. Miten voisit muunnella Vaniljakeijun hedelmäpiirasta? Minkälainen piiras syntyisi mansikka-aikaan? Entä mitä sisältäisi Vaniljakeijun mustikkapiiras?