4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Hurjan helppo hillaherkku

Hurjan helppo hillaherkku

Suomussalmelaisten Jenni ja Veikka Juntusen luomassa piirakassa maistuu marjojen kuninkaaksikin sanottu hilla. Pirtsakan piirakan kyytipoikana tekijät suosittelevat vaahdotettua vaniljakastiketta tai kinuskikastiketta. Kerrassaan herkullista…

Tee näin

HURJAN HELPPO HILLAHERKKU

Pohja:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 50 g mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 muna

Täyte:

  • 5 dl hilloja
  • ½ dl sokeria
  • 100 g juustoleipää

Lisäksi: vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna tai kinuskikastiketta

Työvälineet: kulho, desilitramitta, teelusikkamitta, veitsi, leikkuulauta, sekoituskauha, piirakkavuoka, sähkövatkain

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
  3. Nypi voi ja kuivat aineet kulhossa murumaiseksi seokseksi.
  4. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  5. Painele taikina piirakkavuokaan.
  6. Valmista täyte. Paloittele juustoleipä pieniksi paloiksi ja sekoita muut aineet joukkoon.
  7. Levitä täyte piirakkapohjan päälle.
  8. Paista uunissa noin 25-30 minuuttia.
  9. Nauti vaahdotetun vaniljakastikkeen tai kinuskikastikkeen kera.

Pohdittavaksi

Sinut on tänään nimitetty valtakunnan vaikutusvaltaisimmaksi piirakantekijäksi ja reseptinkirjoittajaksi. Kirjoita kolme asiaa, joissa olet hyvä eli ne syyt, miksi olet saanut edellä mainitun kunnia-arvoisen nimityksen.