Taso: B

Viettelysten verkko

Viettelysten verkko

”Olet sotkeutunut pahimpaan verkkoon koskaan… Irti et enää pääse, paluuta entiseen ei enää ole”, lupaavat Sanna ja Liisa Pihlaja Jalasjärveltä Viettelysten verkko -piirakastaan. Herkullista suklaalla ja kinuskilla kuorrutettua piirakkaa on pakko kokeilla!

Tee näin

VIETTELYSTEN VERKKO

Pohja:

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria 
  • 1 muna
  • 1,25 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vehnäjauhoja

Kinuski:

  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 rkl voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl inkivääriä

Päälle:

  • 200 g maitosuklaata
  • 50 g valkosuklaata

Työvälineet: sähkövatkain, mittalusikkasarja, kulho, puuhaarukka, piirakkavuoka, kattila, hammastikkuja, leivinpaperia

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna ja kuivat aineet. Levitä taikina piirakkavuokaan.
  3. Paista uunissa 15–20 minuuttia.
  4. Valmista kinuski. Kuumenna miedolla lämmöllä kattilassa koko ajan sekoittaen kermaa ja fariinisokeria noin 10 minuuttia, kunnes kinuski on sopivan kiinteää. Lisää voi, vaniljasokeri ja inkivääri.
  5. Levitä kinuski paistetun pohjan päälle. Anna jäähtyä.
  6. Sulata maitosuklaa mikrossa pienellä teholla. Tarkista välillä, onko suklaa riittävän sulaa, sillä se palaa helposti. Levitä suklaa jäähtyneen kinuskin päälle.
  7. Sulata valkosuklaa samalla tavalla. Levitä verkkokuvioita varten valkosuklaasta spiraalikuvio. Vedä hammastikulla verkkoon ”poikkilangat” piirakan keskikohdasta reunoja kohti. Tee valkosuklaasta hämähäkki erilliselle leivinpaperille ja pakasta se. Laita torttu jääkaappiin.
  8. Koristele torttu hämähäkillä. Leikkaa varoen pieniä leivoksia. Torttu on parasta jääkaappikylmänä.

Pohdittavaksi

Päätät kutsua kaverisi kylään juhlimaan syntymäpäiviäsi. Viettelysten verkko -piirakkahan sopii vaikka syntymäpäiväkakuksi, mutta mitä muuta tarjoaisit sen lisäksi? Pohdi ja suunnittele jotain suolaista ja makeaa juhlapöydän tarjottavaksi!