Taso: B

Makuisa Marianne-piirakka

Makuisa Marianne-piirakka

Tämän makoisan, mutta helppotekoisen piirakan reseptin takana ovat Juulia Kantola ja Petra Portaala Härkätien 4H-yhdistyksestä. Piirakan herkullisen mauan salaisuus ovat Marianne-karkit.

Tee näin

MAKUISA MARIANNE-PIIRAKKA

Pohja:

  • 7 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ tl vaniljasokeria
  • 6 dl sokeria
  • 1 ½ dl kaakaojauhetta
  • 3 dl Marianne-rouhetta
  • 3 dl maitoa
  • 200 g voita tai margariinia
  • 4 kananmunaa

Koristeluun:

  • 1 pussi leivontavalkosuklaata (esim. Minut Block)
  • nonparelleja

Työvälineet: uunivuoka, leivinpaperia, kulho, vispilä, desilitramitta, teelusikkamitta, juomalasi, piparkakkumuotti

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, sokeri, kaakaojauhe ja Marianne-rouhe keskenään.
  3. Sulata rasva. Lisää jauhoihin maito, rasva ja kananmunat.
  4. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan.
  6. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia.
  7. Sulata suklaa omassa pakkauksessaan.
  8. Ota piparkakkumuotilla haluamiasi kuvioita piirakasta.
  9. Leikkaa suklaapussin kulmaan reikä ja pursota siitä suklaata piirakkapalojen päälle. Viimeistele nonparelleilla.

Pohdittavaksi

Nyt perustetaan makeisiin piirakka-annoksiin erikoistunut yritys, Piirakkabaari. Baarilla on erinomainen sijainti koulujen ja työpaikkojen lähellä ihan linja-autoaseman vieressä. Mitä piirakoita haluaisitte tarjota Piirakkabaarissanne? Suunnitelkaa listallenne neljä erilaista piirakka+juoma-annosta.