4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Pinjansiementahna

Pinjansiementahna

Tahnat ovat helppoja valmistaa. Tahnoja voi levittää leivälle ja niitä voi käyttää myös dippeinä vaikka juureslastuille, porkkanatangoille ja kukkakaalin nupuille. Voit yhdistää tämän tehtävän ryhmätehtäväksi hernetahnan ja porkkanatahnan kanssa. Jokainen ryhmän jäsen voi tehdä oman tahnansa.

Tee näin

Pinjansiementahna kahdeksalle:

  • 1 ruukku basilikaa
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 100 g pinjansiemeniä (1 pieni pussi)
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl kylmää vettä 
  1. Nypi basilikasta lehdet.
  2. Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon niin, että nesteet tulevat pohjalle.
  3. Soseuta kunnes tahnan rakenne on sileää.

Pohdittavaksi

Suunnitelkaa ryhmässä lisää pientä ja terveellistä naposteltavaa ja dipattavaa tahnan ja leipien kaveriksi. Hyviä raaka-aineita on paljon; esimerkiksi kasviksia, juureksia, perunaa, broileria ja jauhelihaa. Saisiko niistä tarjoilun jo pieniin juhliin tai kaverikekkereihin?