4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Hernetahna

Hernetahna

Leipää ei kannata heittää pois. Tähän tehtävään voit käyttää jo hiukan kuivahtanutta leipää mutta myös näkkileipälastuja tai ruisnappeja. Leipien kanssa tarjolle valmistetaan hernetahna, jonka voit laittaa kauniisti esille lasiin tai hillopurkkiin. Tämän tehtävän voi yhdistää ryhmätehtäväksi pinjansiementahnan ja porkkanatahnan kanssa. Jokainen ryhmän jäsen voi tehdä oman tahnansa.

Tee näin

Hernetahna kahdeksalle: 200 g pakasteherneitä (1pieni pussi), ½ dl kylmää vettä, ½ ruukkua tuoretta minttua, 2 rkl maustamatonta tuorejuustoa, ½ tl suolaa

  1. Nypi mintusta lehdet
  2. Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon niin, että vesi tulee pohjalle.
  3. Soseuta kunnes tahnan rakenne on sileää.

 

Pohdittavaksi

Jälkiruokakin voi olla dippi tai tahna, esimerkiksi suklaasta. Mitä kaikkea siihen voisi dipata? Hedelmiä? Mansikoita? Miettikää ryhmässä hyvä jälkiruokadippi ja siihen sopivat lisukkeet.