4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Porkkana-appelsiinitahna

Porkkana-appelsiinitahna

Makea porkkana on monikäyttöinen juures. Tässä tehtävässä siitä valmistetaan levite leivän päälle. Voit yhdistää tämän tehtävän ryhmätehtäväksi hernetahnan ja pinjansiementahnan kanssa. Jokainen ryhmän jäsen voi tehdä oman tahnansa.

Tee näin

Porkkana-appelsiinitahna kahdeksalle: 2 isoa porkkanaa, peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä, 1 tl hunajaa tai sokeria, ½ appelsiinin kuoret, ½ tl suolaa, ½ dl porkkanoiden keitinlientä, 3 rkl maustamatonta tuorejuustoa, 8 siivua tuoretta leipää

  1. Kuori porkkanat. Viipaloi ne sentin paksuisiksi viipaleiksi ja keitä kunnolla kypsäksi kiehuvassa vedessä, noin 15 minuuttia. Säästä ½ keitinlientä tahnaa varten.

  2. Kuori inkivääri, pese appelsiini ja raasta puolikkaan appelsiinin kuori. Kun porkkanat ja keitinliemi ovat hiukan jäähtyneet, sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi tahnaksi.

  3. Voit halutessasi paahtaa leipää leivänpaahtimessa, paistinpannulla tai 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

 

Pohdittavaksi

Valmistuisiko ylijääneestä appelsiinista jotakin herkullista syötävää? Olisiko smoothie hyvä vaihtoehto? Kirjoittakaa resepti muistiin.