4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Apposet eli keitetyt herneet

Apposet eli keitetyt herneet

Herneet ovat kesän ehdoton herkku! Kokeile herneiden kasvatusta tehtävässä Herkuttele herneillä. Tuoreet herneet ovat toki makoisia ihan sellaisenaan, mutta niistä saa myös mainiota perinneruokaa, apposia.

Nuoremmat kesäherneet kypsyvät nopeammin kuin syksyn herneet, joten tarkkaile ettet keitä palkoja liian pehmeiksi.

Tee näin

Ainekset:

  • 1 l sokeriherneenpalkoja
  • 1 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • nokare voita

Tee näin:

  1. Kaada vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Lisää veteen suola.
  3. Huuhtele palot huolellisesti.
  4. Nosta palot varovaisesti kiehuvaan veteen noin 15 minuutiksi.
  5. Kun herneet ovat pehmenneet, kaada ne lävikköön ja valuta huolellisesti.
  6. Tarjoa voisulan kanssa.

Pohdittavaksi

Minkä lisukkeena tarjoaisit apposet?