7. Viestintä ja vuorovaikutus
Taso: A

Keksintö

Keksintö

Kun katsot ympärillesi, näet valtavan joukon keksintöjä. Jokaisen esineen ja asian takana on ihminen, joka on keksinyt sen. Ennen vain hyödylliset keksinnöt onnistuivat saamaan suosiota, mutta nykyään median avulla meille myydään myös paljon turhaa tavaraa. Nyt on sinun vuorosi kokeilla! Tehtävänäsi on keksiä keksintö, joka voi olla aivan turhakin, mutta jonka tarpeellisuus sinun tulee perustella taitavasti. Ehkäpä opit huomaamaan, miten meitä houkutellaan ostamaan turhia vekottimia. Tai sitten keksitkin uuden jotain todella hyödyllistä!

Tee näin

1. Nyt saat päästää sisäisen keksijäsi valloilleen. Katsele ympärillesi ja etsi pikkuesineitä, romuja, luonnonesineitä ynnä muita, joista voisit lähteä rakentamaan keksintöäsi. Mieti, mihin keksintöäsi voisi käyttää. Kirjoita ylös kaikki mieleesi juolahtavat ideat ja luonnostele kuvia keksinnöstäsi. Tässä tehtävässä keksintö voi olla huonokin, jos sille keksii hyvän selityksen.

2. Kun sinulla on useampia ideoita, valitse niistä paras. Mieti, mitä tarvikkeita tarvitset keksinnön toteuttamiseen ja varmista, että sinulla on ne. Nyt voit alkaa rakentaa keksintöäsi. Joskus voi mieleen tulla myös aivan uusia ideoita keksintöä rakennellessa.

3. Nyt on vuoro tehdä keksinnölle mainos. Tutki erilaisia mainoksia ennen mainoksen teon aloittamista. Yritä löytää mainosten joukosta yksi, joka mainostaa hyödyllistä keksintöä tai tavaraa, ja yksi turhan tavaran mainos. Leikkaa ne irti ja liimaa paperille. Kirjoita mainosten alle tavaran nimi ja se, kenelle tavaraa mainostetaan.

4. Kun teet mainostasi, ota huomioon, että siinä tulee ilmi keksintösi nimi, käyttötarkoitus ja kohderyhmä eli kenelle haluat keksintöäsi myydä

Pohdittavaksi

Mistä sait idean keksintöösi? Kenelle ja mihin tarkoitukseen keksintösi on tehty?