4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Tuorepuuron perusohje

Tuorepuuron perusohje

Tuorepuuro on helppo valmistaa ja terveellinen herkku. Hiutaleet, neste ja muut ainekset sekoitetaan lusikalla sekaisin. Pikahiutaleita käyttämällä puuro tekeytyy kymmenessä minuutissa.  Voit tehdä annoksen myös valmiiksi illalla jääkaappiin ja syödä aamulla. Suosi luomua ja tule mukaan tekemään Luomupuuron maailmanennätystä 6.9.2017. Lue lisää

Tee näin

Ohje 1:lle, n. 3 dl:n annoksia

  • 1 dl pikahiutaleita
  • 1 dl maitoa, manteli- tai kookosmaitoa
  • 1 dl jogurttia, soijajogurttia tai rahkaa
  • 1 dl mustikoita ja mustaherukoita
  • 1 dl mansikoita tai vadelmia
  • 1 rkl leseitä tai siemeniä
  • 1 rkl hunajaa tai sokeria
  • ½-1 tl maustavaa ainetta: vaniljasokeria, kanelia, kardemummaa, inkivääri tai lakritsijauhetta
  • Päälle: 1 dl marjoja: mustikoita, mansikoita tai vadelmia
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ohjeen järjestyksessä. Jos käytät mansikoita, pilko ne. Valitse vaihtoehdoista aina 1 tuote (mieluisin tai se, mitä on saatavilla).
  2. Anna turvota hetki, mieluiten ainakin 10 minuuttia. Voit tehdä annoksen valmiiksi illalla jääkaappiin ja syödä aamulla.
  3. Lisää ennen syömistä vielä päälle marjoja. Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi sellaisenaan tai maidon kanssa.

VINKKI: Kokeile marjojen tilalle hedelmäsosetta, esim. 1 tlk vauvanruokaa.

Pohdittavaksi

Miksi puuro on niin terveellistä?