4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kupliva juhlajuoma

Kupliva juhlajuoma

Juhlat aloitetaan tyylikkäästi tarjoilemalla vieraille juhlajuoma heti juhlapaikalle saavuttaessa. Ensimmäisenä maljan kohottaa juhlan isäntä tai emäntä ja toivottaa muutamalla sanalla vieraat tervetulleeksi. Jos juhlassa on erityinen teema, on tässä kohtaa mainio paikka kertoa siitä vieraille. Pirteä juhlajuoma syntyy kätevästi marjoista valmistetusta siirapista, kivennäisvedestä ja sitruunalimonadista. Koristeluun voit käyttää villiyrttejä.

Tee näin

Mustikkainen juhlajuoma (8 annosta)

  • 2 dl pakastemarjoja (puolukka, mustikka, vadelma tai lakka)
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 l sitruunalimonadia
  • 0,5 l kivennäisvettä
  • jäitä
  • sitruunaa ja ketunleipää koristeluun
  1. Kiehauta vesi ja sokeri. Kaada kuuma sokeriliemi pakastemarjojen päälle ja soseuta huolellisesti sauvaskoittimella. Siivilöi tarvittaessa.
  2. Lusikoi siirappi laseihin. Lisää jäät ja kaada päälle sitruunalimonadi ja kivennäisvesi niin, että joka lasiin tulee noin puoli desiä molempia.
  3. Koristele juoma cocktailtikkuun kiinnitetyllä sitruunaviipaleella ja ketunleivillä.

Pohdittavaksi

Millainen maa Suomi on, kun sinä olet 50-vuotias?