4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Poimulehti-porkkanaletturullat

Poimulehti-porkkanaletturullat

Mieto ja kaunis poimulehti sopii hyvin salaatteihin, leivän päälle, keittoihin ja leivontaan. Sekoittamalla sitä tuorejuuston joukkoon valmistuu oiva täyte porkkanaletuille. Pieniksi suupaloiksi leikatut rullat ovat tyylikästä pientä naposteltavaa.

Tee näin

Poimulehteä ja porkkanaletturullia: (4 isoa lettua, 30-40 pientä palaa)

Lettutaikina:

  • 1 porkkanaa

  • 2 kanamunaa

  • 2 dl maitoa

  • 1 ¼ dl vehnäjauhoja

  • 0,5 tl suolaa

  • rypsiöljyä tai voita paistamiseen

Poimulehtituorejuusto

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl poimunlehteä

  • 1 sitruunan kuori

  • ¼ tl suolaa

  • ripaus pippuria

  • 1 tl sokeria

  • 1 rasia kirsikkatomaatteja ja poimunlehtiä koristeluun

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
  2. Vatkaa munat, maito, jauhot ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon porkkanaraaste. Anna taikinan turvota 15 minuuttia ennen paistamista.
  3. Paista taikinasta ohuita, isoja porkkanalettuja ja anna niiden jäähtyä leivinpaperin päällä.
  4. Hienonna poimulehti ja raasta sitruunasta kuoret. Sekoita ne tuorejuuston joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  5. Halkaise lettu kahteen osaan. Pursota tai lusikoi tuorejuustotäyte letun päälle ja rullaa lettu tiiviiksi rullaksi. Leikkaa annospaloiksi ja koristele cocktaitikkuun kiinnitetyllä kirsikkatomaatilla ja poimulehdillä.

Pohdittavaksi

Mitä on suomalainen ruoka? Onko ruoka kulttuuria?