4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Villiyrttisalaatti ja kirpeä marjakastike

Villiyrttisalaatti ja kirpeä marjakastike
Villiyrttisalaatti ja kirpeä marjakastike

Yllätä vieraat villiyrttisalaatilla. Kerää luonnosta muutamia erilaisia villivihanneksia ja kokoa niistä salaatti kurkun, retiisin ja jääsalaatin kera. Kesytä villit maut kirpeällä marjakastikkeella.

Tee näin

Villiyrttisalaatti ja kirpeä marjakastike: (10 annosta)

Salaatti:

  • villiyrttejä maun mukaan (voikukka, ketunleipä, poimunlehti, siankärsämö, vuohenputki)
  • 1 kerä jääsalaattia tai muuta rapeaa salaattia

  • 1 kurkku

  • 10 retiisiä

Kirpeä marjakastike:

  • 1 dl vadelmaa, mustikkaa tai puolukkaa

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 tl makeaa sinappia

  • 1-2 tl sokeria

  • 0,5 tl suolaa

  1. Puhdista villiyrtit ja pese salaatti.
  2. Leikkaa kurkku kahteen osaan ja höylää siitä ohuita lastuja pituussuuntaan juustohöylällä. Poista retiiseistä kanta ja leikkaa ne veneiksi.
  3. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella. Lisää sokeria sen mukaan, mitä marjoja käytät.
  4. Annostele salaatti kulhoon ja valuta päälle kastiketta. Salaatin lisänä voit tarjota vuohenputkimuffinsseja.

Pohdittavaksi

Mikä sinusta tulee isona? Mikä on unelma-ammattisi?

Palautukset (0 kpl)

Tässä tehtävässä ei ole vielä palautuksia

Tekijän nimi: Päiväys:

Olen saanut suullista palautetta:

Ohjaajan palaute: