4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Vuohenputkimuffinssit

Vuohenputkimuffinssit
Vuohenputkimuffinssit

Runsaskasvuinen vuohenputki sopii hyvin leivontaan, erilaisiin tomaattiruokiin, pestoon ja muhennoksiin. Tässä tehtävässä valmistamme siitä suolaiset muffinssit villiyrttisalaatin kaveriksi.

Tee näin

Vuohenputkimuffinssit: (10 isoa tai 20 pientä)

  • 2 dl vuohenputkea
  • 4 dl täysjyvävehnäjauhoja

  • 1 dl spelttihiutaleita

  • 1 dl siemensekoitusta (80g pussi)

  • ½ tl suolaa

  • 3 tl leivinjauhetta

  • 1 rkl hunajaa tai sokeria

  • 1 prk maustamatonta jugurttia (200g)

  • 1 dl maitoa

  • 1 dl rypsiöljyä

  • 2 kananmunaa

  • 0,5 dl spelttihiutaleita koristeluun

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Puhdista ja hienonna vuohenputki. Yhdistä kuivat aineet. Lisää loput aineet niiden joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Annostele taikina muffinssivuokiin lusikoiden avulla ja ripottele pinnalle spelttihiutaleita.
  4. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  5. Tarjoile esimerkiksi villiyrttisalaatin lisukkeena tai poimunlehdellä maustetun tuorejuuston kera. (Porkkanaletturullan ohjeessa)  

Pohdittavaksi

Tunnetko suomalaisia taiteilijoita? Taidemaalareita, säveltäjiä, kirjailijoita tai runoilijoita? Voiko ruoka olla taidetta?     

Palautukset (0 kpl)

Tässä tehtävässä ei ole vielä palautuksia

Tekijän nimi: Päiväys:

Olen saanut suullista palautetta:

Ohjaajan palaute: