4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Runsaskasvuinen vuohenputki sopii hyvin leivontaan, erilaisiin tomaattiruokiin, pestoon ja muhennoksiin. Tässä tehtävässä valmistamme siitä suolaiset muffinssit villiyrttisalaatin kaveriksi.
Vuohenputkimuffinssit: (10 isoa tai 20 pientä)
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 dl spelttihiutaleita
1 dl siemensekoitusta (80g pussi)
½ tl suolaa
3 tl leivinjauhetta
1 rkl hunajaa tai sokeria
1 prk maustamatonta jugurttia (200g)
1 dl maitoa
1 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
0,5 dl spelttihiutaleita koristeluun
Tunnetko suomalaisia taiteilijoita? Taidemaalareita, säveltäjiä, kirjailijoita tai runoilijoita? Voiko ruoka olla taidetta?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki