4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Puolukka-kaurakeksit

Puolukka-kaurakeksit
Puolukka-kaurakeksit

Juhlissa kuin juhlissa maistuvat erilaiset keksit ja pikkuleivät. Kirpeä puolukka ja pehmeä kaura ovat oiva makupari, joita kaneli ja kardemumma korostavat. Voit tarjota keksejä myös kuningatarsmoothien kanssa

Tee näin

Puolukkapikkuleivät: (32 kpl)

  • 200 g voita

  • 3 dl ruokosokeria

  • 1 kanamuna

  • 4 dl täysjyvävehnäjauhoja

  • 3 dl kaurahiutaleita

  • 1 tl kardemummaa

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl leivinjauhetta

  • 1 dl pakastepuolukoita

  • 1 dl kaurahiutaleita koristeluun

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja ruokosokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Vatkaa joukkoon kanamuna.
  3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne voi-sokeriseokseen puuhaarukalla sekoittaen. Lisää puolukat ja sekoita massa tasaiseksi.
  4. Jaa taikina kahdeksi tangoksi. Leikkaa molemmat tangot 16 osaan. Pyöritä palat palloiksi.
  5. Dippaa pallot kaurahiutaleisiin. Paina pallot litteiksi leivinpaperille. Jätä leviämisvaraa.
  6. Paista 175 asteessa noin 12 -15 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat vaaleanruskeita.

Pohdittavaksi

Mitä suomalainen luonto sinulle merkitsee? Mitä syötävää suomalaisesta luonnosta voi löytää?

Palautukset (1 kpl)

Tehtävän palautukset näkyvät vain kirjautuneille. Kirjaudu sisään tai tee itsellesi tunnus päästäksesi näkemään palautukset.

Tekijän nimi: Päiväys:

Olen saanut suullista palautetta:

Ohjaajan palaute: