4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Ketunleipää ja kuningatarsmoothie

Ketunleipää ja kuningatarsmoothie

Hento ja kirpeä ketunleipä on kaunis koriste. Smoothiestakin tulee juhlaruokaa, kun ketunleivät asetellaan kauniisti sen pinnalle. Ketunleipää eli käenkaalia voi käyttää myös salaateissa, kylmissä keitoissa, booleissa ja voileipäkakuissa

Tee näin

Ketunleipää ja kuningatarsmoothie: (4 isoa lasillista)

  • 4 dl maustamatonta jugurttia
  • 2 rkl kauraleseitä

  • 1 dl mustikkaa (pakaste)

  • 2 dl vadelmaa (pakaste)

  • 1 banaani

  • 3 rkl hunajaa tai sokeria

  • 2 dl ketunleipää

  1. Puhdista ketunleivät. Ketunleivät on näppärä pestä ja kuivata myös salaattilingolla.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehoksekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  3. Kaada laseihin ja koristele ketunleivillä.

Pohdittavaksi

Mikä Suomessa on parasta?