4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Spaghetti Carbonara

Tämä resepti johdattaa sinut suoraan Italiaan maistelemaan Italialaista ruokaa! 

Tee näin

Tarvitset: 3:lle henkilölle

  • 300g spaghettia
  • 2 pakettia pekonisuikaleita
  • n. 1-2 prk juustokermaa
  • suolaa
  • juustoraastetta

Näin valmistat ruuan:

  1. Laita levy päälle ja laita kattilaan vettä n. 2/3 eli hieman yli puolet kattilan korkeudesta.
  2. Laita kattila levylle ja lisää veden sekaan ripauksellinen suolaa.
  3. Paloittele pekonisiivut pienemmiksi paloiksi saksilla tai keittiöveitsen avulla.
  4. Laita pannu lämpenemään ja laita siihen nokare voita tai muuta paistorasvaa. Kun vesi kiehuu kattilassa, lisää spaghetit veteen.
  5. Lisää pekonit pannulle ja paista niitä kunnes ne ovat kypsiä. Maistamalla huomaa helpoiten, mutta varo ettei rasvaa roisku päälle!
  6. Keitä spaghettia paketin määräämä aika. Kun spaghetit ovat valmiita, kaada kattilasta vesi pois siivilän avulla.
  7. Kaada spaghettien sekaan pekonit, ja lisää joukkoon juustokermaa halusi mukaan.
  8. Halutessasi voit lisätä lautasella annoksesi päälle juustoraastetta.
  9. Nauti!

Pohdittavaksi

Minkälaisia muita ruokia tiedät, jotka ovat peräisin ulkomailta?