7. Viestintä ja vuorovaikutus
Taso: B

Lyhytelokuva

Lyhytelokuva

Tässä TOP-tehtävässä tehdään oma lyhytelokuva.

Tee näin

  1. Mieti lyhytelokuvan aihe. Kyseessä on lyhyt, 6–30 sekunnin mittainen lyhytelokuva, joten valitse aihe sen mukaisesti. Voit keksiä tarinasi esimerkiksi seuraavista aiheista: Erikoinen koulumatka, Hurja uni, Kännykkä, joka karkasi tai Kengät, jotka rakastuivat. Voit keksiä aiheen myös itse.
  2. Mieti, millaisen juonen haluat tarinaasi. Mieti, mikä on elokuvasi tarinan idea, mistä se alkaa, mikä on sen keskikohta, entä huippukohta ja mihin tarina loppuu. Apuna voit käyttää draaman kaarta (1. alku, 2. keskikohta, 3. huippukohta ja 4. loppu) ja hahmotella siihen tarinasi perusrakenteen. Mieti, miten saat muutamaan kymmeneen sekuntiin mahtumaan kaiken olennaisen. Mitkä ovat tarinasi ydinkohdat? Alussa esitellään henkilöhahmot ja alkutapahtuma, josta toiminta alkaa. Keskikohdassa juoni etenee. Huippukohdassa tunnelma huipentuu ja juonessa tapahtuu ehkäpä yllättäviä asioita tai hahmot kohtaavat ongelman. Tarinan lopussa on ratkaisun paikka. Kuinka tarina päättyy, ja miten tarinan hahmoille käy?
  3. Kuvaa video. Voit käyttää älypuhelimen tai digikameran videokuvaustoimintoa tai kokeilla älypuhelimiin saatavaa Vine-applikaatiota, jolla tehdään lyhyitä, 6 sekunnin mittaisia, silmukkana pyöriviä videoita.
  4. Mieti elokuvallesi osuva nimi.

Pohdittavaksi

Mistä hyvä tarina koostuu?