7. Viestintä ja vuorovaikutus
Taso: B

Minun minuuttini

Minun minuuttini

Tässä tehtävässä tehdään oma lyhytelokuva ja tutustutaan videoiden editointiohjelmaan. Tehtävä tehdään yhdessä kaverin kanssa, sillä tarvitset myös kuvaajan.

Tee näin

  1. Millainen on sinun tarinasi? Mitä haluat kertoa tai näyttää, kun sinulla on käytettävissäsi kaksi minuuttia? Onko se palanen sinun päivääsi, harrastuksiasi tai ajatuksiasi?
  2. Mieti, missä ympäristössä haluat videosi kuvata. Ulkona vai sisällä? Kadulla liikkuen, puistossa seisoen vai sisätiloissa tuolilla istuen? Kuuluuko videoosi liikettä vai ei? Kuinka tärkeässä roolissa on puhe? Entä mahdollinen musiikki?
  3. Kuvatkaa videota varten useita hyvin lyhyitä otoksia, muutamasta sekunnista muutamaan kymmeneen sekuntiin. Mieti, miten saisit lyhyisiin otoksiin sen, mitä haluat videollasi kertoa tai näyttää. Ottakaa lyhyitä ja vaihtelevia otoksia.
  4. Kun video-otokset on kuvattu, voit hyödyntää elokuvan editoimiseen esim. Movie Makeria, iMovieta tai muuta sopivaa elokuvasovellusta. Tavoite on, että valmis video on pituudeltaan enintään kahden minuutin pituinen, sillä silloin se on ytimekäs, houkutteleva ja jaksaa kiinnostaa katsojaansa.
  5. Voit lisätä videoon editointivaiheessa puhetta, äänitehosteita ja itse tehtyä tai valmista musiikkia. Huomioithan tekijänoikeudet ja käytät vain tekijänoikeusvapaata musiikkia. Vapaasti käytettävää musiikkia löydät netistä mm. hakusanalla free music.

Pohdittavaksi

Millaisia asioita täytyy pohtia, kun lisää itsestä kertovia videoita nettiin?