4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Valokuvauksellinen hedelmäsalaatti

Valokuvauksellinen hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti on herkullinen välipala ja terveellinen jälkiruoka. Hedelmiä on montaa eri väriä, muotoa ja makua: On keltaisia banaaneja ja mangoja, violetteja viinirypäleitä ja passionhedelmiä, oransseja ananaskirsikoita ja persimoneja, vihreitä omenoita ja paljon muuta raikasta, makeaa ja eksoottista. On pyöreitä, soikeita, pitkulaisia ja jopa tähdenmuotoisia carambola-hedelmiä. Tässä tehtävässä ideoidaan mahdollisimman näyttävä hedelmäsalaatti, valmistetaan se ja otetaan siitä lopuksi valokuva.

Tee näin

  1. Käy keittiössä tai kaupan hedelmätiskillä tutkimassa, millaisia hedelmiä on saatavilla.
  2. Suunnittele hedelmäsalaattisi paperille piirtämällä. Valitse salaattiisi erivärisiä ja mieluiten sesonginmukaisia hedelmiä.
  3. Huuhtele hedelmät, kuori ja paloittele ne yhtä suuriksi paloiksi kulhoon.
  4. Koristele esimerkiksi tuoreella mintunlehdellä.
  5. Huomioi kuvausolosuhteet, tausta ja valaistus.
  6. Ota valmiista hedelmäsalaatista valokuva.

Pohdittavaksi

Jos kirjoittaisit hedelmäsalaattisi ohjeen reseptiksi, mitä vinkkejä antaisit sen valmistajalle?