4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kattaus ja koristelu

Kattaus ja koristelu

Kaunis kattaus on puoli ruokaa – eikö totta? Viimeistelty annos ja koristeltu ruokapöytä kertovat, että tekijä on nähnyt vaivaa ja panostanut ateriaan, oli kyse sitten juhlista tai arkiruokailusta. Hyvä ruokabloggari huomioi jokaisessa ruokakuvassaan astiat ja taustan sekä piristää kuvaansa ruokaan sopivilla koristeilla. Tässä tehtävässä harjoitellaan ruokien kaunista esillepanoa ja ideoidaan koristeita kattaukseen.

Tee näin

  1. Peitä ruokapöytä halutessasi pöytäliinalla.
  2. Valitse sopivat astiat ja asettele ne paikoilleen. Mieti, millaisissa astioissa ruoka pääsee parhaiten esiin. Lisää myös ruokailuvälineet.
  3. Taittele lautasliina kauniisti esimerkiksi viuhkaksi. Netistä löydät vinkkejä taitteluun.
  4. Lisää pöytään vuodenaikaan sopivia koristeita, kuten kukkia, pihlajanmarjaterttuja, syksyisiä lehtiä, käpyjä tai muuta luonnosta löytyvää.
  5. Asettele ruoka lautaselle. Älä täytä lautasta liian täyteen, vaan jätä hieman tyhjää tilaa. Kokoa raaka-aineita päällekkäin, jolloin annoksesta tulee kolmiulotteisempi.
  6. Koriste ruoka-annos esimerkiksi tuoreilla yrteillä tai herneenversoilla. Huomioi, että koristeet sopivat annoksen makumaailmaan.
  7. Ota lopuksi valokuva lopputuloksesta.

Pohdittavaksi

Miten saisit tylsän puuroannoksen näyttämään houkuttelevammalta? Ideoi!