4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Taateli-pähkinä-suklaaherkut

Taateli-pähkinä-suklaaherkut

Kuivatuista hedelmistä saa helpolla jouluisia pikkuherkkuja. Dippaa hedelmiä suklaaseen ja sen jälkeen maistuvaan hedelmä-pähkinärouheeseen. Säilytä suklaaseen dipatut kuivatut hedelmät kylmässä, jotta ne pysyvät hyvin kasassa. Askartele suklaalevyn sisällä olevasta foliopaperista ja paperilautasesta kakkupaperin kanssa näyttävä tarjoilualusta pikkuherkuille. Jos haluat antaa herkut joululahjaksi, paketoi lautanen sellofaanikääreeseen.

Tee näin

Taateli-pähkinä-suklaaherkut (n. 20 kpl)

Ainekset:

  • 200 g kuivattuja taateleita (1 ps)
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl hedelmäpalakuutioita
  • 1 dl suolapähkinöitä
  • 1 dl kookoshiutaleita

Tee näin:

  1. Pilko suklaa paloiksi mikroaaltouunin kestävään kippoon ja sulata suklaa varovaisesti puoli minuuttia kerrallaan kunnes suklaa on juoksevaa.
  2. Pilko suolapähkinät terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä pieniksi paloiksi. Mikäli kuivatut hedelmäpalat ovat isohkoja paloja, pilko nekin pieniksi kuutioiksi. Sekoita nämä kaksi ainetta yhteen kippoon.
  3. Mittaa toiseen kippoon kookoshiutaleet.
  4. Dippaa taatelit yksi kerrallaan sulatettuun suklaaseen. Dippaa suklaiset taatelien päät heti sen jälkeen pähkinä-hedelmärouheseokseen tai kookoshiutaleeseen.
  5. Anna suklaiden kovettua jääkaapissa.
  6. Askartele tarjoilulautanen. Muotoile suklaalevyn sisällä olevasta foliopaperista tai alumiinifoliosta paperilautasen päälle foliopäällys. Liimaa sen päälle pieni kakkupaperi.
  7. Asettele herkut lautaselle kauniisti.
  8. Jos haluat antaa herkut joululahjaksi, paketoi lautanen sellofaaniin.

VINKKI: Voit dipata taatelit myös sulatettuun valkosuklaaseen tai tehdä kahdenlaisia herkkupaloja.

Pohdittavaksi

  1. Mitä muita kuivattuja hedelmiä kuin taateleita voi dipata suklaaseen?
  2. Ideoi muita terveellisiä herkkuja tuoreista hedelmistä.
  3. Pohdi milloin tarjoilisit näitä herkkuja ystäville.