8. Ympäristö ja kierrätys
Taso: B

Pihan kukittaminen

Pihan kukittaminen

Onko kaupunkinne vanhainkodissa tylsä piha? Eikö koulunne pihalla ole yhtään kukkaa?

Tässä tehtävässä istutetaan keväällä kukkivia sipulikukkia kaikkien yhteiseksi iloksi. Paras aika on myöhään syksyllä, ennen kuin maa jäätyy.

Tee näin

  1. Etsi tylsä piha, jolla ei kuki aikaisin keväällä mitään. Hauskinta on, jos valitset jonkin muun kuin oman pihasi, sillä silloin kukkasista on iloa muillekin. Pihalla tulisi olla jonkin verran esimerkiksi nurmikkoa tai pensaita, joiden alla on multava maa.
  2. Kysy lupaa istuttaa pihalle kukkasipuleita.
  3. Osta kukkien sipuleita puutarhamyymälästä tai marketista. Hyviä lajeja ovat esimerkiksi krookukset tai kaikenlaiset tulppaanit ja narsissit. (Jos kotipihallasi kasvaa valtoimenaan esimerkiksi krookusta, voit myös kaivaa muutaman sipulin omasta maasta, sillä ne lisääntyvät ajan myötä itsestään. Muista kysyä lupaa jos otat sipuleita pihalta.)
  4. Istuta sipulit valitsemallesi pihalle kaivamalla ne reilusti maanpinnan alle. Sipulien pussissa kerrotaan yleensä kuinka syvälle maahan ne tulee kaivaa. Sipulit kannattaa istuttaa yhteen rykelmään esimerkiksi pensaan tai puun juurelle. 

Pohdittavaksi

Keksitkö muita tapoja ilahduttaa vanhainkodin tai koulun pihalla aikaa viettäviä ihmisiä? Mitä hyötyä aikaisin keväällä kukkivista kukista voi olla?