4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Marjatäytteinen nakukakku

Marjatäytteinen nakukakku

Tässä tehtävässä valmistat täytekakun, jossa täytettä laitetaan vain kakun sisään ja päälle. Kakun reunat jäävät paljaaksi ja siitä kakku onkin saanut hassun nimensä.

Tee näin

Marjatäytteinen nakukakku

  • 4 kananmunaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • rasvaa ja jauhoja kakkuvuoan jauhottamiseen.

Täyte ja kostutus:

  • noin 1 ½ dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 prk (250g) maitorahkaa
  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 200 g tuoreita vadelmia
  • 200 g tuoreita mustikoita
  • mintun lehtiä koristeluun
  1. Laita uuni lämpenemään. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (22cm)
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet varovasti siivilän läpi vaahtoon.
  3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla; jos tikkuun ei jää taikinaa, kakku on valmis. Jäähdytä.
  4. Valmista täyte. Leikkaa puolet mansikoista neljään osaan. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon maitorahka.
  5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin pohja maidolla ja laita kakkuvadille. Levitä pohjalle rahkatäytettä ja marjoja, mutta muista säästää kokonaiset mansikat ja osa muista marjoista koristelua varten. Laita keskimmäinen levy päälle, kostuta ja täytä. Laita lopuksi kansi päälle ja kostuta.
  6. Anna kakun maustua kylmässä noin 30 minuuttia.
  7. Levitä kakun päälle loput vaahdosta ja koristele juuri ennen tarjoilua mansikoilla, vadelmilla ja mustikoilla. Voit laittaa koristeeksi vielä mintun lehtiä.

Pohdittavaksi

Oletko valmistanut muita täytekakkuja? Suunnittele oma täytekakku vaikka oman syntymäpäivän tarjoiluksi.